Fotkanje & naše fotke....
+2
Ammy
Luna
6 posters
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Fotkanje & naše fotke....
evo vidjela sam da se ammy i kristina interesiraju za fotkanje i to pa evo jedan topic koji mislim da je dobrodošao!!:...
Re: Fotkanje & naše fotke....
oh da.... ali ja vam imam dobar digitalac koji nema image stabilization i to mi ide na nerve...evo vam ga..canon digital ixus i zoom
ali....ja kupujem novi...neznam tocno kada ali ove godine..CANON EOS 400 D
ovisnica sam o canonu
ali....ja kupujem novi...neznam tocno kada ali ove godine..CANON EOS 400 D
ovisnica sam o canonu
moja sestra si oče kupit ovaj drugi al je dost skup, mislim da je oko 5.000 kn...neznam sad dal je to taj...
Evo,evo,evo moje mišljenje
prvo CANON EOS 400 D
Idealan je izbor za sve one koji se žele odmaknuti korak dalje od fotoamaterizma i stati uz bok sa profesionalcima.Ima 10.1 mega pixela,veliki stražnji ekran,minimalna brzina zatvarača je 1/30 sekunde,a maksimalna 1/4000 sekunde (zatvarač vremenski regulira prolazak svjetla)
znači najdulja ekspozicija koju postiže je 1/30s(jedna tridesetinka sekunde) a najkrača ekspozicija 1/4000s.Ima stabilizator slike,snimanje videa,samookidač...naravno,može se mijenjati objektiv kao i na svakom slr(zrcalno-refleksnom) fotoaparatu. Inače,slr su aparati namjenjeni profesionalcima zato što su kompliciraniji,glomazniji i za korištenje je potrebno znanje o fotografiji...može se mijenjati objektiv...slr fotoaparati su aparati s dva optička sustava (Objektiv i tražilo) koji su međusobno povezani i zbog toga ne dolazi do paralakse (greške zbog ne poklapanja vidnog kuta objektiva i tražila) do paralakse ne dolazi i zato što slr ima pentaprizmu koja okreče sliku da bi je mi u tražilu vidjeli pravilno okrenutu..Blende aparat nalaze se u objektivu,tako da o objektivu ovisi koliko blendu može otvoriti ili zatvoriti.Blenda je uređaj u objektivu fotoaparata koji količinski regulira prolazak svjetla i oštrinu
drugo Ja mislim da je za početak eos 400d odličan izbor.1/4000 je odlična ekspozicija... inače kada slikamo dugim ekspozicijama (B,2,1,2,4,8,15,30) moramo koristiti stativ zato što slr aparati imaju zrcalo koje se prilikom okidanja diže i spušta,te zbog toga dolazi do potresanja aparata i mutne i neoštre slike...srednja ekspozicija (60(1/60s)) može se koristiti bez uporabe stativa...a kratke ekspozicije (125,250,500,4000,8000) koristimo za slikanje objekata u pokretu,što je ekspozicija dulja,slika je mutnija. I tako to,uglasvnom to je dosta dobar aparat
prvo CANON EOS 400 D
Idealan je izbor za sve one koji se žele odmaknuti korak dalje od fotoamaterizma i stati uz bok sa profesionalcima.Ima 10.1 mega pixela,veliki stražnji ekran,minimalna brzina zatvarača je 1/30 sekunde,a maksimalna 1/4000 sekunde (zatvarač vremenski regulira prolazak svjetla)
znači najdulja ekspozicija koju postiže je 1/30s(jedna tridesetinka sekunde) a najkrača ekspozicija 1/4000s.Ima stabilizator slike,snimanje videa,samookidač...naravno,može se mijenjati objektiv kao i na svakom slr(zrcalno-refleksnom) fotoaparatu. Inače,slr su aparati namjenjeni profesionalcima zato što su kompliciraniji,glomazniji i za korištenje je potrebno znanje o fotografiji...može se mijenjati objektiv...slr fotoaparati su aparati s dva optička sustava (Objektiv i tražilo) koji su međusobno povezani i zbog toga ne dolazi do paralakse (greške zbog ne poklapanja vidnog kuta objektiva i tražila) do paralakse ne dolazi i zato što slr ima pentaprizmu koja okreče sliku da bi je mi u tražilu vidjeli pravilno okrenutu..Blende aparat nalaze se u objektivu,tako da o objektivu ovisi koliko blendu može otvoriti ili zatvoriti.Blenda je uređaj u objektivu fotoaparata koji količinski regulira prolazak svjetla i oštrinu
drugo Ja mislim da je za početak eos 400d odličan izbor.1/4000 je odlična ekspozicija... inače kada slikamo dugim ekspozicijama (B,2,1,2,4,8,15,30) moramo koristiti stativ zato što slr aparati imaju zrcalo koje se prilikom okidanja diže i spušta,te zbog toga dolazi do potresanja aparata i mutne i neoštre slike...srednja ekspozicija (60(1/60s)) može se koristiti bez uporabe stativa...a kratke ekspozicije (125,250,500,4000,8000) koristimo za slikanje objekata u pokretu,što je ekspozicija dulja,slika je mutnija. I tako to,uglasvnom to je dosta dobar aparat
dajte vi kaj volite fotkat stavite neke vaše dobre slike pa da prokomentiramo...
potrazit cu malo po cd-ima al kak vam se svidaju ove?
ova mi je qt
ovo su u zustrom pokretu ludovanja
ova mi je qt
ovo su u zustrom pokretu ludovanja
slatke su slike!da je malo veča oštrina,bile bi još bolje
mislim da je aparat dobar.i ja cu ga vjerojatno dobiti za božić! Inače,ja u školi prve dije godine bi trebala imati analogni aparat,no profesor je rekao da možemo i digitalni i preporučio nam baš taj! A profesor je profesionalac! Ja imam doma par aparata sa od po 8.5mega pixsela s kojim slikam,ali ništa posebno... Canon eos 400d inače košta odprilike 6000,cijena se vrti oko te cifre.U svakom slučaju ja ti ga preporučam i usput da te pitam što znaš o fotkanju s takvim aparatima i fotografiji opčenito? jer s takvim aparatom treba znati snimati.
evo jedan citat,mog profesora:"Dobar fotograf će i sa lošijim aparatom napraviti odličnu sliku,nego lošiji fotograf s najboljim aparatom..."
mislim da je aparat dobar.i ja cu ga vjerojatno dobiti za božić! Inače,ja u školi prve dije godine bi trebala imati analogni aparat,no profesor je rekao da možemo i digitalni i preporučio nam baš taj! A profesor je profesionalac! Ja imam doma par aparata sa od po 8.5mega pixsela s kojim slikam,ali ništa posebno... Canon eos 400d inače košta odprilike 6000,cijena se vrti oko te cifre.U svakom slučaju ja ti ga preporučam i usput da te pitam što znaš o fotkanju s takvim aparatima i fotografiji opčenito? jer s takvim aparatom treba znati snimati.
evo jedan citat,mog profesora:"Dobar fotograf će i sa lošijim aparatom napraviti odličnu sliku,nego lošiji fotograf s najboljim aparatom..."
e ja sam došla iz Budimpešte prije 12h,bila sam na izletu s razredom,sva sam se smrzla ali imam neke fotke pa cu uskoro stavit
Ljudi sta mislite o foticu Samsung S85?
Ima 8.2mpix, 5xopt.zum...
Nameravam ga uzeti u relativno skoroj buducnosti, pa zato pitam!
To je ovaj inace:
Ima 8.2mpix, 5xopt.zum...
Nameravam ga uzeti u relativno skoroj buducnosti, pa zato pitam!
To je ovaj inace:
pa vidi...to nije slr fotoaparat,što znači da mu se ne može mijenjat objektiv. Taj je aparat namjenjen amaterima.Na njemu možeš slikati samo opcijama koje su na njemu,znači možeš na primjer na kotačiću kod okidača namjestiti opciju za snimanje portreta ili snimanje po noci,a to znači da ce ti aparat podešen na opciju po noci pri snimanju koristiti otvor blende od 1,4 ili 2 ili 2,8 ili 4 i ekspoziciju od 1s,2s,4s,8s,15s,30s ,što znači da se pri snimanju mora koristiti stativ jer če slika inače biti mutna... Uglavnom,hoču reći da je to amaterski aparat i da na njemu ne možeš napraviti profesionalne fotografije. Ali ako ti od tog aparata ne očekuješ previše i ako su ti slike važne za uspomenu i da su tebi lijepe onda je taj aparat super. Slike slikane s tim aparatom mogu biti izvrsne kvalitete i možeš biti pre zadovoljna s njima,no ako se razumiješ u fotografiju i ako te to zanima,onda trebaš slr profesionalni aparat
Epa draga moja, ja i jesam amaterka (nazalost...) Fotografija me zanima, ali to jednostavno nikad nisam mogla da ispoljim (sada slikam mobom)... Uzimala sam par puta u ruke fotic mog brata i odlicno se snalazim na njemu, ali to je sve...
Ja bih mogla profesionalno time da se bavim, ali sa ovakvim iskustvom sigurno ne (za sada)...
Dakle, za, da je nazovem, amatersku fotografiju je dobar?
Ja bih mogla profesionalno time da se bavim, ali sa ovakvim iskustvom sigurno ne (za sada)...
Dakle, za, da je nazovem, amatersku fotografiju je dobar?
Inace evo da vam pokazem jednu od mojih najuspelijih fotkica slikanih mobom:
Na slici: Inter & Multi CH ERINDERRY KING OF THE BLUES - JACK u krilu svoje vlasnice (kin.sudija: Natasa Davidovic)
Slikano: CAC Cuprija, 14.9.2007.
Na slici: Inter & Multi CH ERINDERRY KING OF THE BLUES - JACK u krilu svoje vlasnice (kin.sudija: Natasa Davidovic)
Slikano: CAC Cuprija, 14.9.2007.
e,ok je slika,ima previše pigmenta zelene boje i mrvicu je neoštra. Ali za slikano s mobom,odlična slika! Svaka čast
Imate možda za preporučit neki običan digitalac al da je ipak kvalitetan po pristupačnoj cijeni....???(za amatere)
ej kana molim te za jedan savjet.razmisljam o tome da kupim platno za pozadinu ali imam i jednobojne deke pa vidi na slici kak to izgleda i recite svi kaj mislite o slici...pls...
E ova slika nije loša,štoviše čist je ok,samo što se ipak kuži da je deka,malo kompozicija i to nije neš,al pitala si za deku. Ako jako napneš deku da bude skroz ravna može ispasti kao platno,no ako imaš plahtu to puno bolje izgleda,kad napneš i skroz izravnaš deku.Moje mišljenje je da ti se platno ne isplati kupovati. Platno je potrebno za profesionalno snimanje u studijima.a ako koji puta želiš koristiti platno možeš koristiti i neke druge stvari. Ovo sa dekom nije loša zamisao,no s plahtom bi bilo bolje jer je najsličnija platnu.Super ispadne i ako slikaš nešto s pozadinom jednobojnog zida i slično.
Luna je napisao/la:Imate možda za preporučit neki običan digitalac al da je ipak kvalitetan po pristupačnoj cijeni....???(za amatere)
Ponavljam....daj nek neko pls odgovori...
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 1 / 3.